REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osmahnuté kousky vepřové plece smíchané se zeleninou, podušené v troubě spolu s rýží.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
500 grýže
2 kscibule
1 kssklenice leča
mletý černý pepř
sůl
vlažná voda
strouhaný sýr
vepřové sádlo

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na malé kostečky
2. Do hrnce dáme vepřové sádlo, necháme rozpustit, přidáme dvě nadrobno nakrájené cibule, které osmahneme dorůžova
3. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce dusíme, pak přidáme sklenici leča, podlijeme vlažnou vodou a dusíme cca 30 minut
4. Rýži opereme, scedíme a přidáme k masu, zalijeme vodou (na 1 šálek rýže asi 1,5 šálku vody), za stálého míchání přivedeme do varu, přikryjeme poklicí a dáme dusit do trouby asi na 30 minut
5. Hotové rizoto promícháme vidličkou
6. Na talíř servírujeme jednotlivé kopečky naběračkou navlhčenou ve vodě, porce zdobíme nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme sterilované okurky nebo zelný salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy