REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečené kostky vepřového masa, podušené spolu se zeleninou, okořeněné pepřem a kari kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové kýty nebo plecka
150 gmraženého hrášku
150 gplnotučného jogurtu
3/8 lčiré polévky z kostky
1 ksmenšího květáku
4 lžíceoleje
2 lžícekari koření
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1 lžičkakmínu
1/2 lžičkymletého koriandru
na špičku nože zázvoru
bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný a na růžičky rozebraný květák povaříme 10 minut v mírně osolené vodě
2. Opláchnuté maso osušíme a nakrájíme na kostičky
3. V hrnci zahřejeme olej a maso v něm postupně opečeme, posypeme kari a podlijeme polévkou
4. Pokrm okořeníme, přivedeme k varu a asi 30 minut dusíme
5. Jogurt smícháme se solamylem a za stálého míchání ho přilijeme k masu
6. Přidáme hrášek s květákem, vše 5 minut prohříváme, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:

Jako přílohu k vepřovému na kari servírujeme rýži.

Poznámka:

V tomto receptu můžeme nahradit květák brokolicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy