REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na čočce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso podušené s čočkou a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
120 gčočky
60 goleje
1/2 kscibule
1-2 kschilli papričky
2 lžícebílého jogurtu
1 lžička vegety
špetka mletého pepře
řeřicha na ozdobení
voda
sůl
Na pastu:
3 ksstroužků česneku
1/2 kscibule
1/2 lžičkymletého kmínu
1/2 lžičkymletého zázvoru
1/2 lžičkymletého nového koření
1/2 lžičkymleté skořice

Postup:

1. Čočku přebereme od nečistot, propláchneme pod studenou vodou a dáme alespoň na 1 hodinu namočit
2. Vepřovou kýtu odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
3. Oloupané stroužky česneku umeleme společně s oloupanou cibulí, přisypeme mletý kmín, zázvor, nové koření, skořici a vše utřeme v pastu
4. Na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova na drobno nakrájenou cibuli, přidáme vepřové kostky, krátce orestujeme, vmícháme připravenou česnekovou pastu, přidáme rozšlehaný jogurt, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme dusit
5. Když je šťáva vydušená, přidáme k masu scezenou čočku, podlijeme trochou vody a společně dusíme doměkka
6. Nakonec vše dochutíme očištěnými, na jemno nasekanými chilli papričkami, vegetou, špetkou soli a mletým pepřem
7. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme čerstvou řeřichou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy