REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta nakrájená na plátky, podušená doměkka, servírovaná přelitá omáčkou ze smetany, brusinek, cibule a medu.


Ingredience:
800 g vepřové kýty
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na omáčku:
150 mlsmetany na šlehání
2 lžícekompotovaných brusinek
2 lžícemedu
1 kscibule

Postup:

1. Očištěnou vepřovou kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka, pak vyjmeme a uchováme v teple
2. Ve výpeku z masa orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme med, promícháme, zalijeme smetanou a omáčku za stálého míchání provaříme, přidáme brusinky a podle potřeby dochutíme solí
3. Měkké maso vložíme zpět do omáčky a vše už jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy