REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušené vepřové maso s jablky a jablečným moštem.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
0,2 lneslazeného jablečného moštu
0,2 lkuřecího vývaru
2 lžíceoleje
1 lžícecitrónové šťávy
1 lžičkacukru moučka
2 ksjablek
1 kscibule
mletý pepř
šalvěj
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku zbavíme tučných částí, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 medailónků 2. Opatrně naklepeme, osolíme a převážeme po obvodu nití, aby držely tvar
3. Na rozpáleném oleji orestujeme na mírném ohni nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova
4. Vhodíme mletý cukr a ještě 4 minuty restujeme, přidáme maso a po obou stranách zprudka opečeme do hněda (asi 3 minuty)
5. K masu přidáme nadrobno nasekanou šalvěj, přilijeme jablečný mošt, kuřecí vývar, přivedeme do varu a na mírném ohni dusíme do změknutí (asi 20 minut)
6. Každé jablko nakrájíme na 8 dílků, zbavíme jádřinců a pokapeme citrónovou šťávou
7. Asi 5 minut před dokončením přidáme k masu, opatrně promícháme a podle potřeby osolíme, opepříme
8. Před podáváním odstraníme nitě.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými bramborami a zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy