REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené vepřové plecko, podušené na cibulce doměkka ve vývaru z vepřových kostí, ochucené kmínem, pepřem a solí.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
2 kscibule
1 lvývaru z vepřových kostí
1 lžičkakmínu
hladká mouka
sádlo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plecko nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, zakápneme olejem, osolíme a okmínujeme
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, které zprudka opečeme ze všech stran
3. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vývarem (lze nahradit vodou a masoxem) a dusíme pod pokličkou přibližně 1 hodinu
4. Po hodině sundáme pokličku, maso dusíme ještě dalších 10 minut, než se část šťávy odpaří
5. Nakonec pokrm zaprášíme hladkou moukou, mícháme, až omáčka zhoustne
6. Dochutíme pepřem, případně přisolíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy