Opečené vepřové medailonky obalené v plátcích anglické slaniny, servírované doplněné opečenou cuketou, rajčaty a petrželkou.
Ingredience:
600 g | vepřové panenky |
400 g | mladých cuket |
250 g | rajčat |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | sezamových semínek |
1 lžíce | whisky |
8 ks | anglické slaniny |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou panenku zbavíme tučných částí, opláchneme, osušíme, nakrájíme na 8 medailonků a zlehka naklepeme
2. Pak osolíme, opepříme, zakápneme whisky, lžící oleje, obalíme v plátcích anglické slaniny a necháme chvíli rozležet
3. Opláchnuté a osušené cukety i rajčata nakrájíme na kolečka
4. V pánvi na lžíci rozehřátého oleje opečeme zvolna po obou stranách maso doměkka
5. V druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme sazamová semínka, lehce osmahneme, přidáme nakrájené cukety, osolíme a opékáme za stálého míchání 4 minuty
6. Potom přidáme rajčata, na drobno nasekanou petrželku a krátce vše prohřejeme tak, aby se rajčata ohřála, ale nepustila šťávu
7. Zeleninu rozdělíme na talíře, doplníme opečeným masem a podáváme s různě upravenými bramborami nebo pečivem.