REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky s cuketami a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové medailonky obalené v plátcích anglické slaniny, servírované doplněné opečenou cuketou, rajčaty a petrželkou.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
400 gmladých cuket
250 grajčat
4 lžíceoleje
1 lžícesezamových semínek
1 lžícewhisky
8 ksanglické slaniny
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku zbavíme tučných částí, opláchneme, osušíme, nakrájíme na 8 medailonků a zlehka naklepeme
2. Pak osolíme, opepříme, zakápneme whisky, lžící oleje, obalíme v plátcích anglické slaniny a necháme chvíli rozležet
3. Opláchnuté a osušené cukety i rajčata nakrájíme na kolečka
4. V pánvi na lžíci rozehřátého oleje opečeme zvolna po obou stranách maso doměkka
5. V druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme sazamová semínka, lehce osmahneme, přidáme nakrájené cukety, osolíme a opékáme za stálého míchání 4 minuty
6. Potom přidáme rajčata, na drobno nasekanou petrželku a krátce vše prohřejeme tak, aby se rajčata ohřála, ale nepustila šťávu
7. Zeleninu rozdělíme na talíře, doplníme opečeným masem a podáváme s různě upravenými bramborami nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy