Opečená vepřová panenka servírovaná s plátky jablek, podlitá omáčkou z nivy, parmazánu, eidamu, smetany a kudrnky.
Ingredience:
600 g | vepřové panenky |
3 lžíce | oleje |
2 ks | jablek |
mletý červený pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
40 g | parmazánu |
50 g | eidamu |
60 g | nivy |
250 ml | smetany 12 % |
1 lžíce | nasekané kudrnky |
špetka vegety |
Postup:
1. Očištěnou vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na stejně velké medailonky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme, měkké maso vyjeme a uchováme v teple
2. Omytá jablka opláchneme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po medailoncích a opečená jablka odložíme k masu
3. Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme nadrobno nastrouhanou nivu, parmazán i eidam, dobře promícháme, necháme asi 3 minuty povařit, dochutíme vegetou, přidáme nadrobno nasekanou kudrnku, vrátíme zpět opečené medailonky a už jen vše prohřejeme
4. Vepřové maso a jablka rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami nebo hranolky.