REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky s omáčkou ze tří druhů sýrů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená vepřová panenka servírovaná s plátky jablek, podlitá omáčkou z nivy, parmazánu, eidamu, smetany a kudrnky.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
3 lžíceoleje
2 ksjablek
mletý červený pepř
sůl
Na omáčku:
40 gparmazánu
50 geidamu
60 gnivy
250 mlsmetany 12 %
1 lžícenasekané kudrnky
špetka vegety

Postup:

1. Očištěnou vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na stejně velké medailonky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme, měkké maso vyjeme a uchováme v teple
2. Omytá jablka opláchneme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po medailoncích a opečená jablka odložíme k masu
3. Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme nadrobno nastrouhanou nivu, parmazán i eidam, dobře promícháme, necháme asi 3 minuty povařit, dochutíme vegetou, přidáme nadrobno nasekanou kudrnku, vrátíme zpět opečené medailonky a už jen vše prohřejeme
4. Vepřové maso a jablka rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme s vařenými bramborami nebo hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy