REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky v parmské šunce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špalíčky panenky obalené v parmské šunce, podušené a podávané s dušenou mrkví, ozdobené bylinkami.


Ingredience:
600 gvepřové panenky
100 gparmské šunky nebo anglické slaniny
4 lžíceoleje
2 lžícemásla
1 lžícenasekané petrželky
2 ksmrkve
mletý pepř
špetka mletého kmínu
barevný pepř
čerstvé bylinky na ozdobení
sůl

Postup:

1. Očištěnou panenku nakrájíme na špalíčky silné asi 3-4 cm, obalíme je plátky parmské šunky nebo anglické slaniny, převážeme potravinářským provázkem nebo zpevníme párátkem
2. Maso z obou stran osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách asi 4 minuty
3. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, orestujeme na rozehřátém másle, přidáme mletý kmín, na drobno nasekanou petrželku a krátce podusíme
4. Vepřové panenky podáváme s podušenou mrkví, vařenými bramborami, podle chuti posypeme barevným pepřem a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy