Kolečka vepřové panenky naplněné sýrem feta, zakryté plátky pršuta, zprudka opečené na pánvi, servírované s opečenými listy šalvěje, zakápnuté balsamikovým octem.
Ingredience:
400 g | vepřové panenky (váleček v celku) |
150-200 g | sýru feta |
5-10 ks | velkých listů šalvěje |
plátky pršuta (prosciutto) | |
balsamikový ocet | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Panenku nakrájíme na 8 stejných plátků, mírně ji osolíme, sýr feta nakrájíme na kostky asi 1-1,5 cm velké
2. Místo naklepání plátky panenky rukou jen mírně stlačíme, do každého uděláme uprostřed díru, která by však neměla být skrz, do každé dírky vtlačíme jednu kostku sýru feta
3. Každý z medailonků pak překryjeme plátkem pršuta a pomocí dlaně jej přitiskneme k masu
4. Na 1 lžíci dobře rozpáleného oleje začneme opékat maso pršutem dolů, tak po 5 minutách plátky otočíme a maso opečeme i z druhé strany
5. Hotové medailonky pokapeme balsamikovým octem a před servírováním necháme 5 minut odpočinout.
Takto upravené medailonky se skvěle hodí servírovat s restovanými kolečky cukety ochucenými mátou a chilli.