Plátky vepřové panenky nebo kýty zprudka opečené na rozpáleném oleji, servírované s omáčkou s vložkou hub připravenou z výpeku po mase.
Ingredience:
500 g | vepřové panenky nebo kýty |
200 g | hřibovitých hub |
1 lžíce | másla |
mladá cibulka | |
hladká mouka | |
pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Panenku nebo kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky panenky z obou stran, pak je vyjmeme z oleje, do výpeku přidáme nakrájené houby, pokrájenou mladou cibulku, lžíci másla a podusíme do měkka.
- Podlijeme troškou vody, zaprášíme moukou a vložíme zpět opečené medailonky, vše dusíme ještě 5 minut.
Takto připravené maso podáváme s rýží, na talíři jednotlivé porce posypeme nasekanou natí z mladé cibulky.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek