REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové panenky nebo kýty zprudka opečené na rozpáleném oleji, servírované s omáčkou s vložkou hub připravenou z výpeku po mase.


Ingredience:
500 gvepřové panenky nebo kýty
200 ghřibovitých hub
1 lžícemásla
mladá cibulka
hladká mouka
pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Panenku nebo kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme
2. Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky panenky z obou stran, pak je vyjmeme z oleje, do výpeku přidáme nakrájené houby, pokrájenou mladou cibulku, lžíci másla a podusíme do měkka 3. Podlijeme troškou vody, zaprášíme moukou a vložíme zpět opečené medailonky, vše dusíme ještě 5 minut.

Doporučení:

Takto připravené maso podáváme s rýží, na talíři jednotlivé porce posypeme nasekanou natí s mladé cibulky.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy