Na cibulovém základě zalitém vodou podušené kostky vepřového masa spolu s nudličkami nebo kolečky mrkve, případně i jiné zeleniny. Omáčka zahuštěná jíškou!
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
500-600 g | vepřového bůčku nebo raménka |
500 g | mrkve (jde využít i jinou zeleninu) |
50 g | cibulky |
40 g | másla |
20 g | mouky |
zelná petrželka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na drobno usekanou, na másle orestovanou cibulku zalijeme vodou, vložíme na kostky pokrájené vepřové maso, vše osolíme, okořeníme pepřem, chvíli podusíme
- K masu přidáme očištěnou, na nudličky nebo kolečeka pokrájenou mrkev, vše udusíme doměkka
- Měkké maso zahustím jíškou připravenou z mouky a másla, ještě vše chvíli povaříme
- Nakonec dle chuti dosolíme, opepříme a do omáčky zamícháme nasekanou petrželku.
Místo mrkve můžeme použít brukve, vodnice, tuřín nebo kapustu.