REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso v pikantní omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso ve vlastní šťávě z konzervy podušené v pikantní omáčce, při podávání posypané nadrobno nakrájenou cibulí a zdobené proužky papriky.


Ingredience:
330 g vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
2 lžícekečupu
2 lžičkyhladké mouky
2 kscibule
1 ksmenší papriky
worcesterské omáčky
mletá paprika
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso vyndáme z konzervy, oddělíme sádlo a zpěníme na něm očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli
2. Potom ji zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody a přivedeme k varu
3. Do vařící směsi vmícháme vepřové maso, worcesterskou omáčku, kečup, mletý pepř, sůl a chvíli podusíme
4. Při podávání maso posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a ozdobíme proužky papriky.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy