Recept jako stvořený do podzimních plískanic. Síla kořenové zeleniny vás hezky zahřeje a navíc se nají celá rodina. Tajnou ingrediencí v receptu je využití světlého piva, ve kterém se zelenina i maso peče. Vyzkoušejte vynikající pivo z Pivovaru Mazák s. r. o. Jejich 11 extra hořká vyhrála ocenění Regionální potravina v roce 2021 v Jihomoravském kraji.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
600 g | vepřové kýty |
100 g | cibule |
75 g | řapíkatého celeru |
75 g | petržele |
75 g | celeru |
75 g | mrkve |
75 g | brambor |
20 g | česneku |
10 g | divokého koření |
10 g | rozmarýnu |
10 g | tymiánu |
0,1 l | oleje |
0,5 l | 11 extra hořká od Pivovar Mazák, s. r. o. |
bobkový list | |
pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
- Vepřové maso očistíme, osolíme a opepříme.
- Nakrájíme zeleninu na větší kousky.
- Maso zprudka opečeme v hrnci na oleji a maso vyjmeme. Přidáme nakrájenou zeleninu, česnek
a vše orestujeme. - Maso vložíme na orestovanou zeleninu, přidáme bobkový list, cukr, bylinky a vše zalijeme pivem.
- Hrnec vložíme do předehřáté trouby a dusíme přibližně 2 hodiny na 160 stupňů.
- Z hrnce vyndáme stonky z bylinek a bobkový list. Dochutíme cukrem a solí.
Pivo z Pivovaru Mazák s. r. o. Jejich 11 extra hořká je světlý ležák, který vyniká vysokou hořkostí. Pivo vzniká pod rukama majitele pivovaru Mazák, Jiřího Michaloviče, který se jako vášnivý domovarník rozhodl pivo vařit s láskou ve větším množství. Více se dozvíte na stránkách pivovaru: https://pivovarmazak.cz/.
Poznámka:Recept k článku: Poznejte chutě říjnových receptů, které jsou stejně tak pestré jako barvy podzimu
zdroj: regionalnipotravina.cz