REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso s hořčičnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z vepřové kotlety zapečené v troubě s cibulí, zalité smetanovou hořčičnou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksvepřových kotlet
2 kscibule
1 lžíceplnotučné hořčice
1 dlsmetany 12 %
1 dlvody
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety zlehka naklepeme, kraje nařízneme a z obou stran osolíme a opepříme
2. Cibuli nakrájíme na kostičky
3. Pekáč vytřeme olejem, na dno položíme část cibule, rozložíme kotlety, které posypeme zbytkem cibule
4. Maso podlijeme vodou a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 200 °C, cca 35 minut
5. Kotlety vyjmeme, uchováme v teple
6. Ve výpeku provaříme hořčici, zašleháme smetanu a omáčku sundáme z ohně
7. Mixérem omáčku rozmixujeme do jemna i s masem chvíli prohřejeme a můžeme podávat nejlépe s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy