REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na zázvoru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájené vepřové plecko, pečené v troubě podlévané vodou, výpek z masa ochucený nastrouhaným zázvorem.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka
1 kskousek kořene zázvoru
1 ksfeferonky
hladká mouka
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 60 minut, během pečení občas promícháme a podlijeme horkou vodou
3. Tak 15 minut před koncem nastrouháme lžíci zázvoru nasekáme feferonku a promícháme s masem, výpek zaprášíme moukou a ještě 15 minut pečeme
4. Takto upečené vepřové podáváme nejlépe s knedlíkem, zelím a na tuku orestovanou cibulkou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy