REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájená vepřová plec, podušená na pivě,


Ingredience:
600 gvepřové plece bez kosti
50 gtuku
200 mlsvětlého piva
1 ksvětší cibule
několik kuliček nového koření
kmín
sůl
hladká mouka
máslo na jíšku
voda na podlití

Postup:

1. Vepřové plec nakrájíme na menší kostky, osolíme je
2. Na rozehřátém tuku osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli
3. K orestované cibuli přidáme maso, kmín a nové koření, zamícháme, podlijeme asi dvěma lžícemi vody a pivem, dusíme
4. Když je maso téměř měkké, přidáme jíšku předem připravenou z hladké mouky a másla, dodusíme doměkka
5. Z hotového pokrmu odstraníme kuličky nového koření a můžeme servírovat.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo dušená rýže.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy