REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso s dušenou mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nakrájené vepřové ramínko nebo libovější bůček podušené na cibulovém základě spolu s mrkví.


Ingredience:
500 gvepřového masa (ramínko, libovější bůček)
400 gmrkve
30 gtuku
1 kscibule
1 lžičkahladké mouky
vegeta
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na rozehřátém tuku opečeme na kostičky nakrájené maso
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova
3. Podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, během dušení maso dle potřeby podléváme horkou vodou
4. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, okmínujeme, osolíme a podlité dodusíme
5. Měkké maso zaprášíme moukou, kterou jsme předem nasucho osmahli a ještě chvíli podusíme
6. Hotový pokrm dochutíme vegetou.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy