Na kostičky nakrájené vepřové ramínko nebo libovější bůček podušené na cibulovém základě spolu s mrkví.
Ingredience:
500 g | vepřového masa (ramínko, libovější bůček) |
400 g | mrkve |
30 g | tuku |
1 ks | cibule |
1 lžička | hladké mouky |
vegeta | |
kmín | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Na rozehřátém tuku opečeme na kostičky nakrájené maso
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji dorůžova
3. Podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka, během dušení maso dle potřeby podléváme horkou vodou
4. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, okmínujeme, osolíme a podlité dodusíme
5. Měkké maso zaprášíme moukou, kterou jsme předem nasucho osmahli a ještě chvíli podusíme
6. Hotový pokrm dochutíme vegetou.
Podáváme například s vařenými brambory.