REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vepřové plece podušeném na cibulovém základě.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
2 kscibule
vepřové sádlo
kmín
sůl
hladká mouka
vlažná voda

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na drobné kousky
2. V hrnci rozpustíme vepřové sádlo, ve kterém osmahneme dvě cibule nakrájené na drobno
3. Přidáme maso, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme asi 1 hodinu doměkka, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a maso mícháme
4. Měkké maso vyndáme a vložíme do čistého hrnce
5. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou, promícháme a povaříme asi 30 minut
6. Nakonec šťávu dle chuti přisolíme, přecedíme přes cedník na měkké maso a společně ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík, vařené brambory nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy