REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na kedlubnách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové ramínko nakrájené na kostky, podušené spolu s kedlubnami a brambory.


Ingredience:
500 gkedluben
400 gvepřového ramínka
250 gbrambor
30 gsádla
4 lžícenasekané petrželky
mletý pepř
sůl
voda nebo vývar

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku je ze všech stran opečeme
2. Pak maso zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme sůl, mletý pepř a dusíme 50-60 minut
3. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a po výše uvedené době přidáme k masu
4. Nakonec přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vše dodusíme doměkka
5. Hotový pokrm dochutíme pepřem, případně osolíme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme servírovat vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy