Kostky vepřového masa podušené na cibuli a rajčatech.
Ingredience:
600 g | vepřového masa z plece nebo ramínka |
50 g | tuku |
6-8 ks | rajčat |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1,5 lžičky | koření kari |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Na rozehřátém tuku osmahneme dosvětležluta nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, vmícháme kari, přidáme dvě dvě na plátky nakrájená oloupaná rajčata a chvíli podusíme
2. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme doměkka, během dušení dle potřeby podléváme horkou vodou
3. K měkkému masu přidáme zbývající rajčata nakrájená na plátky a ještě chvíli vše podusíme
4. Hotový pokrm dochutíme solí.
Vhodnou přílohou je dušená rýže či tmavý chléb.