REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na kari s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového masa podušené na cibuli a rajčatech.


Ingredience:
600 gvepřového masa z plece nebo ramínka
50 gtuku
6-8 ksrajčat
2 kscibule
1 ksstroužek česneku
1,5 lžičkykoření kari
sůl
voda

Postup:

1. Na rozehřátém tuku osmahneme dosvětležluta nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, vmícháme kari, přidáme dvě dvě na plátky nakrájená oloupaná rajčata a chvíli podusíme
2. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme doměkka, během dušení dle potřeby podléváme horkou vodou
3. K měkkému masu přidáme zbývající rajčata nakrájená na plátky a ještě chvíli vše podusíme
4. Hotový pokrm dochutíme solí.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže či tmavý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy