REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce marinované kousky vepřového ramínka orestované na cibulovém základě, ochucené solamylem, cukrem, vínem, sójovou omáčkou a koření kari.


Ingredience:
600 gvepřového ramínka
80 gsádla
2 ksvejce
1 kscibule
1 lžičkasolamylu
1 lžícevody
koření kari
Zálivka:
100 mlsladkého vína
1 kskostky cukru
1 lžičkasolamylu
1/2 lžičkysójové omáčky
sůl

Postup:

1. Vepřové maso vykostíme, nakrájíme na menší kostky, přidáme solamyl, vejce, trochu vody, promícháme a necháme chvíli odležet
2. Připravíme si zálivku; smícháme sladké víno, sůl, sójovou omáčku, cukr a solamyl
3. Na rozehřátém sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a prudce je za stálého míchání opečeme
4. Nakonec přidáme kari, zalijeme připravenou zálivkou a necháme přejít, za stálého míchání, varem.

Doporučení:

Takto upravené maso servírujeme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy