REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso s hráškovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové kotlety servírované s omáčkou z uvařeného a pak rozmixovaného hrášku ochuceného máslem, kořením a česnekem.


Ingredience:
800 gvepřové kotlety bez kosti
400 gmraženého hrášku
2 lžičkygrilovacího koření
2 lžícemásla
1 ksstroužku česneku
1 ksmalé cibule
zeleninový vývar
mletý pepř
rostlinný olej
sůl

Postup:

1. Kotlety očistíme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, zlehka naklepeme, potřeme směsí grilovacího koření a oleje, dáme do chladničky odpočinout
2. V hrnci na polovině rozehřátého másla necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutý hrášek, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 10 minut
3. Pak hrnec odstavíme z tepla, hrášek rozmixujeme ponorným mixérem dohladka (1 lžíci celého hrášku si dáme stranou na ozdobení)
4. Podle potřeby přidáme vývar, ochutíme solí, pepřem a oloupaným, prolisovaným stroužkem česneku, nakonec do omáčky vmícháme zbylé máslo a prohřejeme
5. V pánvi na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách odleželé kotlety dozlatova 6. Kotlety podáváme s hráškovou omáčkou, ozdobené zbylým hráškem a těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy