REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kung pao

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kousky masa spolu se zázvorem, cibulkami a burskými oříšky, nakonec přelité hustou omáčkou.


Ingredience:
1/2 kgvepřového plecka
4 lžícerostlinného (arašídového) oleje
Na marinádu:
2 lžičkysójové omáčky
2 lžičkymaizeny (škrobu)
1 lžičkadezertního vína
1/2 lžičkysoli
1 ksbílků
Na omáčku:
2 lžičkymaizeny
1 lžičkasójové omáčky
1 lžičkaocta balsamico
1/2 lžičkycukru
1/2 lžičkysoli
2 lžícesezamového oleje (nebo 1 lžička sezamových semínek)
Na dokončení:
2 lžičkynasekaného zázvoru
1 hrstburských oříšků
2 ksjarních cibulek

Postup:

1. Připravíme si marinádu; do misky dáme maizenu, sójovou omáčku, dezertní víno, rozšlehaný bílek, sůl a vše dobře promícháme
2. Očištěné vepřové maso nakrájíme na proužky, vložíme do marinády a necháme naložené nejméně 1 hodinu, nejlépe je však přes noc
3. Ve woku na rozehřátém oleji kousky masa zprudka dozlatova opečeme (trvá to jen pár minut), vsypeme oloupaný, na drobno nakrájený zázvor i překrájené cibulky, chvíli smažíme a pak přidáme burské oříšky
4. Přelijeme omáčkou připravenou smícháním maizeny, sójové omáčky, balsamicového octa, soli, cukru a sezamového oleje a povaříme do zhoustnutí (asi 2 – 3 minuty).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy