Opečené kousky masa spolu se zázvorem, cibulkami a burskými oříšky, nakonec přelité hustou omáčkou.
Ingredience:
1/2 kg | vepřového plecka |
4 lžíce | rostlinného (arašídového) oleje |
Na marinádu: | |
2 lžičky | sójové omáčky |
2 lžičky | maizeny (škrobu) |
1 lžička | dezertního vína |
1/2 lžičky | soli |
1 ks | bílků |
Na omáčku: | |
2 lžičky | maizeny |
1 lžička | sójové omáčky |
1 lžička | octa balsamico |
1/2 lžičky | cukru |
1/2 lžičky | soli |
2 lžíce | sezamového oleje (nebo 1 lžička sezamových semínek) |
Na dokončení: | |
2 lžičky | nasekaného zázvoru |
1 hrst | burských oříšků |
2 ks | jarních cibulek |
Postup:
1. Připravíme si marinádu; do misky dáme maizenu, sójovou omáčku, dezertní víno, rozšlehaný bílek, sůl a vše dobře promícháme
2. Očištěné vepřové maso nakrájíme na proužky, vložíme do marinády a necháme naložené nejméně 1 hodinu, nejlépe je však přes noc
3. Ve woku na rozehřátém oleji kousky masa zprudka dozlatova opečeme (trvá to jen pár minut), vsypeme oloupaný, na drobno nakrájený zázvor i překrájené cibulky, chvíli smažíme a pak přidáme burské oříšky
4. Přelijeme omáčkou připravenou smícháním maizeny, sójové omáčky, balsamicového octa, soli, cukru a sezamového oleje a povaříme do zhoustnutí (asi 2 – 3 minuty).