Na pánvi na oleji zprudka opečené vepřové kotlety, servírované s omáčkou ze šunky, másla, vody, smetany na šlehání a bílého vína.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety |
100 g | šunky |
20 g | másla |
1 dl | smetany na šlehání |
1 dl | bílého vína |
4 lžíce | vody |
2 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji, poté dáme stranou
2. Do oleje od opékání vložíme šunku, kterou jsme si nakrájeli na nudličky, máslo a chvilku osmahneme, zalijeme vodou a za stálého míchání povaříme
3. Poté nalijeme smetanu, bílé víno a vaříme, dokud omáčka nezhoustne
4. Do omáčky vložíme kotlety, prohřejeme a servírujeme.
Vhodná příloha jsou opečené brambory.