REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ledvinky se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné vepřové ledvinky podélně rozkrojené na poloviny, pak opečené zprudka na oleji z obou stran, posypané osmahnutou slaninou a přelité zahuštěnou šťávou z opékání.


Ingredience:
4 ksvepřových ledvinek
100 gslaniny
20 gmásla
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové ledvinky si odblaníme, podélně rozkrojíme, odstraníme močovody, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme
2. Slaninu si nakrájíme na tenké nudličky
3. Pak si na pánvi rozehřejeme olej, vložíme ledvinky a zprudka je opečeme z obou stran, pak je vyjmeme a rozdělíme na předehřáté talíře
4. Na oleji po opékání osmahneme slaninu, kterou rozložíme na opečené ledvinky
5. Potom olej zasypeme hladkou moukou, lehce osmažíme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme máslo a za neustálého míchání povaříme
6. Nakonec ledvinky osolíme, přelijeme zahuštěnou šťávou a ihned servírujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy