REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový mozeček s vejci a křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřový mozeček nasekaný na drobné kousky, orestovaný na cibulce, zalitý rozšlehanými vejci umíchanými do zhoustnutí, ochucený drceným kmínem, pepřem a solí, servírovaný posypaný čerstvě nastrouhaným křenem.


Ingredience:
500 gvepřového mozečku
40 gsádla
8 ksvajec
1 kscibule
drcený kmín
křen
pepř
sůl

Postup:

1. Mozeček si vložíme do misky s vodou, necháme 10 minut stát, pak jej vyjmeme, odblaníme, zbavíme krvavých žilek a nasekáme na drobné kousky
2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemno
3. Ve větší pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, kterou zpěníme, pak přidáme mozeček, osolíme, opepříme, okmínujeme a za neustálého míchání orestujeme
4. Poté na orestovaný mozeček nalijeme rozšlehaná vejce a opět za neustálého mícháni je necháme srazit
5. Hotový mozeček s vejci rozdělíme na porce, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s krajíčkem chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy