REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové jazyky na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené vepřové jazyky oloupané a nakrájené na plátky, poté opečené na česneku, dochucené kmínem a solí.


Ingredience:
4 ksstroužky česneku
2 ksvepřových jazyků
60 gsádla
celý kmín
sůl

Postup:

1. Omyté vepřové jazyky vložíme do hrnce s vodou, osolíme a na mírném ohni vaříme asi 70 minut, poté uvařené jazyky scedíme, oloupeme a napříč nakrájíme na plátky
2. Pak si oloupeme česnek, který nakrájíme na tenké plátky a zpěníme na rozehřátém sádle, potom přidáme plátky jazyka, kmín a plátky zprudka opečeme po obou stranách
3. Nakonec opečené plátky vepřových jazyků s česnekem osolíme a podáváme například bramborovou kaší se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy