REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra s kečupovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová játra odblaněná a namočená na několik hodin v mléce, poté opláchnutá, nakrájená na plátky a opečená na oleji z obou stran, podávaná přelitá směsí z kečupu, cibule, šunky a česneku.


Ingredience:
600 gvepřových jater
100 gšunky
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
6 lžickečupu
3 lžíceoleje
mléko
sůl

Postup:

1. Vepřová játra si odblaníme, vložíme do misky, zalijeme trochou mléka a necháme v ledničce alespoň 3 hodiny odležet
2. Poté odležená játra opláchneme, nakrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, naklepeme a v pánvi rozehřátém oleji je opečeme z obou stran, pak je vyjmeme a dáme teplé místo
3. Potom na oleji po opékání zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, pak zalijeme kečupem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a prohřejeme
4. Nakonec plátky jater osolíme, přeložíme na talíře, přelijeme připravenou směsí a servírujeme.

Doporučení:

Vhodná přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy