REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra s kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z orestovaných vepřových jater, slaniny, česneku, rajčatové šťávy, cibule, kapie a dalších surovin.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřových jater
50 gslaniny
150 mlrajčatové šťávy
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 kskapie
1 lžičkacukru
sladká paprika
hladká mouka
tymián
sádlo
kmín
pepř
sůl
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Játra naporcujeme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na sádle
2. Po vyjmutí přidáme do výpeku nakrájenou cibuli, papriku, rajčatovou šťávu, česnek a vše vydusíme do tuku
3. Do směsi vrátíme játra, přidáme na kostičky nakrájené kapie, podlijeme trochou vody nebo vývaru, osolíme a dusíme doměkka asi 20 minut
4. Dle chuti dosolíme, dochutíme pepřem a cukrem.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy