REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety v ostré omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované kotlety, servírované s pikantní omáčkou z kečupu, octa, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
12 ksvepřových kotlet
2 lžíceoleje
sůl
Na omáčku:
1 šálek kečupu nebo rajského protlaku
1 šálekvody
2 lžičkyworcesterské omáčky
1 lžičkasoli
1 lžičkapepře
6 lžicjablečného octa
2 lžícecukru
1 lžícekremžské hořčice
100 gmásla
2 kscibule
2 kssilnějších plátků citronu s kůrou

Postup:

1. Na omáčku v kastrůlku smícháme vodu, jablečný ocet, oloupané na drobno nakrájené cibule, cukr, hořčici, pepř a sůl, přidáme plátky citronu a vše necháme vařit na mírném plameni asi 20 minut
2. Potom omáčku sundáme z plotny nebo grilovacího roštu, přidáme máslo, které necháme za stálého míchání rozpustit, pak přidáme kečup, worcesterskou omáčku, vše dobře promícháme a necháme ještě jednou na okraji grilu krátce vzkypět (zbytek doby před podáváním udržujeme omáčku při vhodné teplotě)
3. Vepřové kotlety opláchneme, dobře osušíme, okraje masa několikrát nařízneme a po obou stranách potřeme olejem, osolíme a poté grilujeme asi 6 minut z každé strany za častého obracení a opakovaného potírání olejem
4. Hotové maso podáváme s horkou pikantní omáčkou a vařenými brambory nebo bílou vekou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy