REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety se žampionovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové steaky podávané spolu se žampionovou směsí.


Ingredience:
800 gvykostěné vepřové kotlety
300 gmalých žampionů
1 lžičkastrouhaného zázvoru
1 lžícesójové omáčky
1 lžícemásla
4 kssnítky majoránky
1 kscibule
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a oloupanou cibuli nakrájíme na dílky
2. Vepřové maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, lehce po obou stranách naklepeme, osolíme a opepříme
3. Na troše rozehřátého oleje orestujeme cibuli dozlatova, vložíme žampiony, krátce podusíme, přidáme máslo, zakapeme sójovou omáčkou, dochutíme na jemno nastrouhaným zázvorem i na drobno nasekanými lístky majoránky a podle potřeby dosolíme
4. Připravené vepřové steaky opečeme z obou stran na rozehřátém oleji, rozdělíme na talíře, přidáme žampionovou směs a jako přílohu podáváme například špecle ochucené nasekanými bylinkami.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme použít i čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy