Kysané zelí a opečené kotlety dušené na cibulovém základě s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
800 g | vepřových kotlet |
400 g | kysaného zelí |
80 g | sádla |
250 ml | zakysané smetany |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | cibule |
mletý pepř | |
meduňka | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na části sádla, zaprášíme sladkou paprikou a ihned podlijeme trochou vody
2. Zelí scedíme od nálevu, překrájíme na menší kousky, dáme na cibulový základ, ochutíme dvěma prolisovanými stroužky česneku, osolíme, okmínujeme, 10 minut podusíme, promícháme se smetanou a nakonec přidáme nadrobno nakrájenou meduňku
3. Očištěnou kotletu nakrájíme na plátky, na krajích nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme zbylým, prolisovaným stroužkem česneku a opečeme na zbytku rozehřátého sádla dozlatova
4. Dobře propečené kotlety vložíme do připraveného zelí, vše zalijeme výpekem po kotletách a dusíme doměkka.
Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky.