REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety dušené s cibulí, zelím a kořením, dochucené bílým vínem.


Ingredience:
800 gvepřové kotlety
30 goleje
20 ghladké mouky
1 ksmalé hlávky zelí
1 kscibule
1 dlbílého vína
1 ksbobkového listu
kuličky pepře
kmín
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji po obou stranách maso opečeme, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka
3. Pak přidáme pokrájené zelí, kmín, pepř, bobkový list, opět podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké
4. Pak poprášíme hladkou moukou, povaříme, podle chuti dosolíme, přidáme bílé víno, promícháme a necháme chvíli stát.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy