REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety podušené na zelí.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
2 ksstroužky česneku
400 gkysaného zelí
100 gcibule
80 gsádla
30 ghladké mouky
1/2 lžičkysladké papriky
1/4 lsladké smetany
kmín
sůl

Postup:

1. Na 50 g sádla osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, lehce osmahneme, podlijeme trochou vody a přidáme nadrobno usekané zelí
2. Osolíme, okmínujeme, okořeníme česnekem utřeným se solí a nakonec zahustím smetanou, ve které jsem rozkvedlali mouku, chvíli povaříme
3. Naklepané kotlety opečeme z obou stran na sádle, vložíme je do připraveného zelí, zalijeme tukem z pánvičky a přikryté dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s brambory nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy