Opečené kotlety podušené na zelí.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety |
2 ks | stroužky česneku |
400 g | kysaného zelí |
100 g | cibule |
80 g | sádla |
30 g | hladké mouky |
1/2 lžičky | sladké papriky |
1/4 l | sladké smetany |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Na 50 g sádla osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, lehce osmahneme, podlijeme trochou vody a přidáme nadrobno usekané zelí
2. Osolíme, okmínujeme, okořeníme česnekem utřeným se solí a nakonec zahustím smetanou, ve které jsem rozkvedlali mouku, chvíli povaříme
3. Naklepané kotlety opečeme z obou stran na sádle, vložíme je do připraveného zelí, zalijeme tukem z pánvičky a přikryté dusíme doměkka.
Podáváme s brambory nebo knedlíkem.