REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka v karotce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená žebírka podušená s karotkou na cibulovém základě.


Ingredience:
1 kgkarotky
750 gvepřových, masitých žebírek
3 kshřebíčky
1 ksvětší cibule
1/2 kskostky masoxu
1 lžícetuku
nastrouhaná kůra z 1/2 ks citrónu
mletý černý pepř
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Vepřová žebírka nakrájíme na proužky a vložíme je do hrnce, ve kterém jsme předtím orestaovali nadrobno nakrájenou cibuli
2. Maso osolíme, okořeníme kmínem, mírně dochutíme pepřem a prudce opečeme z obou stran
3. Přilijeme malou naběračku vody, vložíme půl kostky masoxu a maso dusíme pod pokličkou do poloměkka
4. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, přidáme je k žebírkům a okořeníme 3 hřebíčky a nastrouhanou citrónovou kůrou
5. Osolíme, dusíme pod pokličkou tak dlouho, až jsou všechny ingredience měkké, často mícháme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy