REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovička po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřové krkovičky podušené ve vývaru ve vrstvách s cibulí, slaninou a bramborami. Recept z Třeboňska.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřového masa z krkovičky bez kostí
6 ksvelkých brambor
2 kscibule
80 gslaniny
40 gsádla
1,5 dclvývaru
1 lžičkamleté sladké papriky
pepř
sůl

Postup:

1. Dno hrnce pokryjeme plátky slaniny a na ně rozložíme jednu na kolečka pokrájenou oloupanou cibuli
2. Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet
3. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na pánvi na sádle a promícháme s mletou paprikou, zamícháme, sundáme ze zdroje tepla 4. Připravený plátek masa vložíme do hrnce na cibuli a slaninu, zasypeme částí oresované cibule z pánvičky, poklademe další plátek masa a cibuli, postup opakujeme, až bude v hrnci všechno vepřové posypané orestovanou cibulkou
5. Na závěr do hrnce rozložíme oškrábané, na kostky pokrájené, brambory, vše zalijeme vývarem a přiklopíme poklicí
6. Pokrm dusíme asi 2 hodiny.

Doporučení:

Použijeme-li tlakový hrnec, dušení trvá asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy