Kousky podušeného vepřového plecka spolu s mraženými, nebo i čerstvými houbami, servírované s vařenými kolínky.
Ingredience:
700-800 g | vepřová plec |
200-250 g | mražených (čerstvých) hub |
1 ks | cibule |
rostlinný olej | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
mouka na zahuštění | |
voda nebo vývar na podlití |
Postup:
- Na oleji orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené, pepřem dochucené plecko, necháme zatáhnout.
- Přidáme houby, kmín, podlijeme vodou nebo vývarem (maso by mělo být téměř celé potopené), dusíme doměkka, občas zamícháme.
- Omáčku zahustíme lžící mouky rozmíchané v troše studené vody, ještě chvíli provaříme, dochutíme pepřem a solí.
- Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, změklé propláchneme studenou vodou.
- Podáváme, v tomto případě, s vařenými, důkladně okapanými, kolínky.
V tlakovém hrnci vaření zásadně zkrátíme.
Vepřová plec na houbách, hrášková rýže
Vepřová plec se šabateckou slaninou, bramborový knedlík, špenát