REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová líčka na pivu s celerovým pyré a restovanou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm, kterým zahřejete u srdce každého milovníka dobrého masa. Šťavnatý kus masa s celerovým pyré a restovanou zeleninou. Tomu se říká „sen“. Celý pokrm podtrhnete k dokonalosti tím, že mu dopřejete opravdu kvalitní pivo. A právě jedno takové vám vřele doporučujeme. Nakuřovaný pivní speciál pivovaru Soběslav z Jihočeského kraje získal pro svoji chuť a kvalitu ocenění Regionální potravina. Dobrou chuť!


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
Ingredience (vepřová líčka):
800 gvepřových líček
120 gřapíkatého celeru
120 gpetržele
120 gmrkve
120 gceleru
100 gcibule
80 guzeného špeku
50 grajčatového protlaku
50 gslaniny
20 gmásla
0,5 lNakuřovaného speciálu pivovaru Soběslav
5 ksstroužků česneku
1 ksvětvička rozmarýnu
pepř
cukr
sůl
Ingredience (celerové pyré):
1 kgceleru
250 mlsmetany 30 %
cukr
pepř
sůl

Postup:
  1. Tak 100 g oloupené cibule, 100 g mrkve, 100 g celeru a 100 g řapíkatého celeru nakrájíme na jemno. Uzený špek a slaninu nakrájíme na hrubo a orestujeme spolu se zeleninou do zlatova.
  2. Očištěná líčka opečeme u zeleniny a slaniny do zlatova, přidáme protlak, česnek, sůl, pepř, rozmarýn, zalijeme půl litrem piva a za občasného míchání a podlévání dusíme do měkka.
  3. Líčka vyjmeme a zbylou šťávu rozmixujeme mixerem a zjemníme máslem. Zbytek zeleniny nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na oleji.

Příprava celerového pyré:

  1. Očištěný celer nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji.
  2. Přidáme sůl, cukr, zalijeme smetanou a za občasného míchání vaříme do měkka.
  3. Poté rozmixujeme do hladka mixérem.
  4. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Doporučení:

NAKUŘOVANÝ SPECIÁL – Nakuřovaný speciál je kraftové pivo vyráběné tradičním výrobním postupem za použití kvalitních surovin z menších rodinných podniků, kde kvalita vítězí nad kvantitou. V průběhu sladovnického procesu je slad sušen zapálenou rašelinou, což dává pivu specifické rašelinové aroma. Výrobce: Rašelina a.s. – Soběslavský pivovar.

Poznámka:

Recept k článku: Podzimní vaření z regionálních specialit

zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy