REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podzimní vaření z regionálních specialit

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podzim je tu s námi v plné síle a příroda hraje doslova všemi barvami. Stromy pomalu přišly o všechny letošní listy a na polích už můžeme vídat havrany, kteří nám dávají najevo, že zima přijde během pár týdnů. Podzim ale přináší i spoustu zajímavých možností v gastronomii. Přinášíme vám několik netradičních podzimních receptů, kterými potěšíte své přátele a rodinu. Při výběru surovin pro přípravu těchto pokrmů doporučujeme sledovat přítomnost loga Regionální potravina. Jedná se o kvalitní produkty, které navíc pocházejí přímo z vašeho kraje.


Podrobné recepty k tomuto článku se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!

 

Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. Děti je společně se svými rodiči vydlabávají a užijí si tak spoustu legrace. Proto jsme se rozhodli použít tuto lahodnou zeleninu a připravit z ní perfektní polévku. Ale aby byla tato polévka nejen lahodná, ale také zcela netradiční, doplnili jsme ji o pečené kaštany a především oříškový olej. Pro náš recept jsme vybrali oříškový olej od výrobce Chuť Moravy z Jihomoravského kraje. Jeho kvalita a chuť mu v roce 2022 vynesly prestižní ocenění Regionální potravina.

 

Pokrm, kterým zahřejete u srdce každého milovníka dobrého masa. Šťavnatý kus masa s celerovým pyré a restovanou zeleninou. Tomu se říká „sen“. Celý pokrm podtrhnete k dokonalosti tím, že mu dopřejete opravdu kvalitní pivo. A právě jedno takové vám vřele doporučujeme. Nakuřovaný pivní speciál pivovaru Soběslav z Jihočeského kraje získal pro svoji chuť a kvalitu ocenění Regionální potravina. Dobrou chuť!

 

Sbíhají se vám sliny, jen si představíte med a skvělé pokrmy, které tuto sladkou surovinu obsahují? Libujete si v netradičních spojeních chutí a rádi objevujete nové a další zajímavé chutě? V tom případě pro vás máme skvělý tip, kterým uděláte radost nejen sobě, ale také své rodině, přátelům a dětem. Medové kuličky jsme připravili z medu květového pastového, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje. Jakmile vyzkoušíte tento recept, dáte nám za pravdu.

 

Počasí i venkovní teploty nás čím dál častěji nutí se teple oblékat. Při procházce venku jistě oceníme jakýkoliv horký nápoj. Grog, svařák. Tyto nápoje všichni dobře známe a naše děti je samozřejmě nemohou. Proto jsme se rozhodli připravit horký meruňkový nektar. A aby to byl skutečně vynikající nápoj, vybrali jsme pro tento recept nektar s plnou chutí meruněk. Řeč je o nealkoholickém nápoji z farmy U tří dubů v Jihomoravském kraji, který pro svoji kvalitu a chuť získal prestižní ocenění Regionální potravina.

 

Je vám neustále zima a rádi byste se ohřáli? Už nemáte chuť na čaj s rumem, který k podzimnímu období neodmyslitelně patří? Pak přímo pro vás jsme si připravili horký jablečný mošt s jablkovicí. Jak už název napovídá, tento nápoj je určený pouze pro dospělé. A abychom vám udělali opravdu radost a na nápoji jste si pochutnali, vybrali jsme skutečný skvost mezi destiláty. Jablečný Rádlík ze Středočeského kraje zrál 2–7 let v dubových sudech a má tak nezaměnitelnou chuť. Díky své kvalitě získal prestižní ocenění Regionální potravina.

 

O značce Regionální potravina

Již třináct let uděluje Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání v obchodech, na farmářských trzích či přímo u výrobců. Spotřebitelé si mohou vybírat z více než 500 výrobků od více než 350 výrobců. Značka Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje mimo Prahu. Více informací je k dispozici na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Startup Objednáme už digitalizoval přes 500 restaurací. Nyní brojí proti vysokým provizím dovážkových služeb

Zavedené donáškové firmy si účtují téměř třetinu z ceny každé objednávky. Český startup Objednáme, poskytující komplexní digitální objednávkový systém pro restaurace, chce skrze novou funkci restauracím usnadnit provoz vlastních rozvozů a snížit tak i cenu pro koncové zákazníky.

číst dále ...

Vedra jsou tu. Jaké potraviny vás spolehlivě ochladí?

Letní měsíce se v posledních letech nesou ve znamení vysokých teplot, které našemu organismu dlouhodobě nesvědčí. Jak si ulevit od veder, když nemůžeme skočit do bazénu a klimatizace zrovna není po ruce? Pomoci nám můžou i některé potraviny – a možná vás některé z nich svou „ochlazovací“ schopností překvapí.

číst dále ...

Jak uchovávat potraviny při převozu na chatu

Vyšší teploty potravinám přepravovaným v autě na chatu či chalupu příliš nesvědčí. Jiné řešení než právě tohle však mnohdy neexistuje, třeba když se vaše chata nachází mimo civilizaci nebo v malé vesničce bez obchodu. Správně provedený transport je však pro potraviny naprosto nezbytný, vzhledem k tomu, že i během velmi krátké chvilky v autě může vlivem nadměrného tepla dojít k jejich znehodnocení. Podívejte se na pár dobrých rad, jak postupovat, pokud chcete uchovat potraviny čerstvé.

číst dále ...

Cestovatel po Itálii: nová limitovaná bageta od Simply Fresh přijíždí s Fiatem 500 pro vás!

Letní počasí a prosluněné dny přímo vybízí k cestování do zahraničí. Pokud se ale letos k moři nedostanete, nemusíte být smutní. Značka Simply Fresh totiž připravila limitovanou edici baget s názvem Cestovatel po Itálii, která přinese kousek Itálie i k vám domů. Zapojit se navíc můžete do soutěže o Fiat 500. Novinka je dostupná na benzinových stanicích (např. Orlen a Tank Ono) nebo ve vybraných prodejnách (např. Žabka a Pont).

číst dále ...

Česko zná vítěze soutěže Chléb roku 2024 V Pardubicích byl překonán český chlebový rekord

Ve středu 12. června se v Pardubicích uskutečnil již 30. ročník největší tuzemské pekařské akce Dny chleba, kde se sešli pekařští odborníci, aby společně vybrali vítěze prestižní soutěže Chléb roku. Na místě bylo vystaveno celkem 272 druhů chleba, a jedná se tak o nový rekord, který posvětil zástupce Agentury Dobrý den, jež české rekordy spravuje. V samotné soutěži Chléb roku bylo posuzováno 113 různých chlebů.

číst dále ...

Jak poznat skutečně kvalitní olivový olej?

Španělsko je známé jako největší producent olivového oleje na světě a jejich výrobky jsou synonymem pro kvalitu a tradici. V tomto článku se zaměříme na dva klíčové faktory, které určují kvalitu olivového oleje – polyfenoly a aciditu. Dozvíte se, proč jsou tyto složky tak důležité pro vaše zdraví a jak ovlivňují chuť a trvanlivost oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.