REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kuličky s mandlemi a rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbíhají se vám sliny, jen si představíte med a skvělé pokrmy, které tuto sladkou surovinu obsahují? Libujete si v netradičních spojeních chutí a rádi objevujete nové a další zajímavé chutě? V tom případě pro vás máme skvělý tip, kterým uděláte radost nejen sobě, ale také své rodině, přátelům a dětem. Medové kuličky jsme připravili z medu květového pastového, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje. Jakmile vyzkoušíte tento recept, dáte nám za pravdu.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
250 ghladké mouky
250 gmásla
200 g karamelového salka
100 gcukru moučky
50 gmandlí
20 gvlašských ořechů
20 grozinek
1 ksvejce
2 lžícekvětového medu pastového
1 lžičkarumu
1 lžičkasody

Postup:
  1. Z mouky, vejce, sody, 30 g másla a medu vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, dáme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do zlatova.
  2. Těsto necháme vychladnout a rozmixujeme ho v mixeru na jemno. Malou část rozmixovaného těsta si necháme stranou na obalování.
  3. Zbylé máslo rozpustíme a utřeme se salkem do hladkého krému, do kterého přidáme nasekané mandle bez slupky, vyloupané a nasekané ořechy a namočené hrozinky v rumu, které se hezky natáhnou alkoholem.
  4. Vše smícháme s rozmixovaným těstem a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve zbytku rozmixovaného těsta.
Doporučení:

Mandle jednoduše oloupeme tak, že je vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, mandle scedíme a vložíme do ledové vody.

MED KVĚTOVÝ – PASTOVÝ: Pastování je šetrné mechanické promíchávání medu, jež se v pravidelných denních intervalech opakuje do té doby, dokud med nezíská pastovou konzistenci, kterou si uchová po celou dobu skladování a konzumace. Odborně řečeno se jedná o řízenou krystalizaci. Květový med je získáván z nektaru různých rostlin. Na rozdíl od medu květového, který má krásně zlatavou barvu je med pastový perleťově bílý. Výrobce: František Vostoupal.

Poznámka:

Recept k článku: Podzimní vaření z regionálních specialit

zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy