REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mošt opilý Radlickou jablkovicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je vám neustále zima a rádi byste se ohřáli? Už nemáte chuť na čaj s rumem, který k podzimnímu období neodmyslitelně patří? Pak přímo pro vás jsme si připravili horký jablečný mošt s jablkovicí. Jak už název napovídá, tento nápoj je určený pouze pro dospělé. A abychom vám udělali opravdu radost a na nápoji jste si pochutnali, vybrali jsme skutečný skvost mezi destiláty. Jablečný Rádlík ze Středočeského kraje zrál 2–7 let v dubových sudech a má tak nezaměnitelnou chuť. Díky své kvalitě získal prestižní ocenění Regionální potravina.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
0,5 l jablečného moštu
0,5 l černého čaje
0,4 l Jablkovice Rádlík ze Středočeského kraje
0,1 lkaramelového likéru
5 kshřebíčku
2 ksbadyánu
2 kscelé skořice
cukr

Postup:
  1. Sypaný čaj uvaříme dle návodu.
  2. Přecedíme a přidáme koření, karamelový likér, jablečný mošt – můžeme využít jablečný mošt ze Statku Cidlina, který získal také ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje, a vše svaříme.
  3. Vyndáme koření, přilijeme jablkovici a dochutíme cukrem.
Doporučení:

Domácí karamelový likér připravíme následovně: Uzavřenou plechovku s kondenzovaným slazeným mlékem ponořte do hrnce s vodou a zvolna vařte dvě hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak plechovku otevřete. Zkaramelizované kondenzované mléko v míse promíchejte s jedním vanilkovým cukrem a 400 ml brandy dohladka. Následně přidejte 500 ml smetany ke šlehání. Hotovou směs přelijte do menších lahví. Takto připravený likér vydrží v chladničce nejméně 2 týdny.

JABLKOVICE RADLÍK – DUBOVÝ SUD: Tento destilát vznikl vyváženým mísením jablečných pálenek ze tří odrůd, a to odrůd Melrose, Braeburn a Idared ze sadů ve Středočeském kraji. Jednotlivé odrůdy kvasily samostatně metodou řízeného kvašení, byly destilovány na originální měděné dvoukotlové aparatuře a výsledný destilát zrál 2-7 let v dubových sudech. Následně byly smíšeny do autorského produktu, ve kterém mladší ročníky dodávají pálence více svěžesti a ovocného charakteru a starší kořenitost a hloubku. Výrobce: APROS Group, s.r.o.

Poznámka:

Recept k článku: Podzimní vaření z regionálních specialit

zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

To nejlepší z Českých luhů a hájů: Jak oslavit jaro s lokálními potravinami?

Jaro je obdobím květu a vůně přírody. Vychutnejte si jej naplno a vyzkoušejte lokální suroviny od českých farmářů, které jsou pro jaro typické a stávají se v poslední době stále oblíbenějšími. Jaké ingredience toto roční období nabízí, jak je můžete správně připravit a kde se můžete inspirovat? A proč stále více Čechů podporuje udržitelné lokální producenty?

číst dále ...

Gastronomické lahůdky v elitních kasinových restauracích v Praze

Praha je pohádkové město, kde každý kout nese ozvěnu dávných časů a každý dlažební kámen vypráví svůj příběh. Jedná se o místo, kde se nad střechami tyčí majestátní hrady a katedrály, které vytvářejí jedinečnou siluetu města proti obloze. Praha je město, které nikdy nespí, plné života a hudby, kde se historie a moderna prolíná v jediném tanci. Zde, mezi úzkými uličkami a širokými náměstími, nacházejí turisté a místní obyvatelé společnou řeč v lásce ke kráse a umění.

číst dále ...

Objevujte nejsladší chutě Španělska aneb Jaké dezerty vám učarují?

Je známo, že španělská kuchyně je vyhlášená po celém světě. Paella, gazpacho, tortilly nebo tapas, to vše si vychutnáváme na mnoho způsobů i u nás. Co když jste ale milovníci sladkého a chcete objevit něco nového? Objevte ty nejoblíbenější španělské dezerty, které si můžete připravit i z pohodlí domova. Pro milovníky zdravého životního stylu je dobrou zprávou, že španělské dezerty jsou oproti těm českým o něco zdravější. “​​Česká kuchyně je známá pro své dezerty z kynutého těsta – buchty, koláče nebo štrúdly. Naopak španělské dezerty často obsahují olivový olej, mandle, med, vaječné bílky a citrusové plody, což je pro zdravý životní styl vhodnější,” říká fitness trenér a výživový poradce Vladimír Koukal.

číst dále ...

Co dělat, když vám doma nechutná voda z kohoutku? Řešením je filtrace s Lokni HOME

Pokud vám nechutná voda z kohoutku, případně v ní cítíte chlor, není nutné hned kupovat balenou. Řešením může být domácí filtrace, která umí výrazně zlepšit vlastnosti pitné vody v domácnosti, aniž by z ní odváděla důležité minerály. Namísto pití vody z plastových lahví zvolte takové řešení, které pomůže dlouhodobě a ekologicky zajistit zdravý pitný režim pro celou rodinu.

číst dále ...

Pekařina má budoucnost, říká chlebový someliér

V rámci veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 9. do 12. května na prostorném výstavišti v srdci České republiky, se odehrávala řada událostí, které přitahovaly jak pozornost laické veřejnosti, tak odborníků z oboru. Jednou z nejvýraznějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR, které zažívalo nevídaný nával návštěvníků díky své unikátní koncepci – funkční miniatuře pekárny přímo na místě.

číst dále ...

Hostíte důležitou večeři s nadřízeným, zaskočila vás nečekaná návštěva? Podívejte se na tipy, jak své hosty oslnit a připravit jim skvělý večer

Ať už jste v situaci, kdy hostíte důležitou večeři s nadřízeným, nebo vás zaskočila nečekaná návštěva, je důležité vědět, jak na to. Jak říká staré rčení: “Příprava je klíčem k úspěchu.” A to platí dvojnásob, když jde o hostitelství. Bez ohledu na to, zda jste zkušený hostitel nebo začátečník, následující rady vám pomohou vytvořit příjemnou atmosféru a udělat dojem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.