REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mulled Morgan

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svařené víno je vánoční klasika, kterou zná téměř každý. Když k ní však přidáte panáka kořeněného rumu, pozvednete ji na novou úroveň. Bohaté rumové tóny doplní červené víno o náznak dubového dřeva. Odpočiňte si mezi svátky s teplým drinkem s vůní skořice, hřebíčku a badyánu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
90 mlčerveného vína (nejlépe Malbec nebo Cabernet)
30 mlCaptain Morgan Original Spiced rum
25 mlmedu
koření na svařené víno (hřebíček, skořice, badyán, citronová či pomerančová kůra)
pomerančová kůra a skořice na ozdobu
vhodný hrnek či sklenice na horké nápoje

Postup:
  1. Smíchejte rum, červené víno, koření a med v hrnci, vše prohřejte, aby se chutě a vůně smísily, dejte ale pozor na to, aby se směs nevařila a alkohol se tak vypařil
  2. Servírujte v nahřáté sklenici, ozdobené pomerančovou kůrou a skořicovým dřívkem.
Poznámka:

Zdroj: Stock Plzeň-Božkov

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy