Svařené víno je vánoční klasika, kterou zná téměř každý. Když k ní však přidáte panáka kořeněného rumu, pozvednete ji na novou úroveň. Bohaté rumové tóny doplní červené víno o náznak dubového dřeva. Odpočiňte si mezi svátky s teplým drinkem s vůní skořice, hřebíčku a badyánu.
Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj: | |
90 ml | červeného vína (nejlépe Malbec nebo Cabernet) |
30 ml | Captain Morgan Original Spiced rum |
25 ml | medu |
koření na svařené víno (hřebíček, skořice, badyán, citronová či pomerančová kůra) | |
pomerančová kůra a skořice na ozdobu | |
vhodný hrnek či sklenice na horké nápoje |
Postup:
- Smíchejte rum, červené víno, koření a med v hrnci, vše prohřejte, aby se chutě a vůně smísily, dejte ale pozor na to, aby se směs nevařila a alkohol se tak vypařil
- Servírujte v nahřáté sklenici, ozdobené pomerančovou kůrou a skořicovým dřívkem.
Zdroj: Stock Plzeň-Božkov