REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mocca Egg Nogg horký

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původem ze Skotska, nápoj z čerstvého vejce, mléka a malého množství likéru nebo destilátu.


Ingredience:
1 porce:
6 clmléka
2 clkoňaku
4 clsilné černé kávy
1 clcukrového sirupu
1 ksžloutku
trochu jemně umleté kávy

Postup:

1. Do sklenice dáme žloutek, cukrový sirup a dobře rozmícháme
2. Za stálého míchání (kvedlání) přilijeme horkou kávu a horké mléko
3. Vše přelijeme přes sítko do připravené sklenice
4. Dolijeme koňak, lehce zamícháme a povrch posypeme trochou jemně umleté kávy.

Poznámka:

– Egg nogg se řadí mezi posilující a lehce stravitelné nápoje. Připravují se jak teplé i studené. Egg Nogg podáváme buď ve špičkových sklenicích, nebo v pohárových sklenicích s kratší stopkou, tzv. flipových, se slámkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy