REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky, hlíva ústřičná s rukolou a topinamburové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava podle tohoto receptu není vůbec složitá a recept ocení jak gurmáni, tak celá rodina. Překvapí vás možná surovina s názvem topinambur. Jedná se o znovu objevenou kořenovou zeleninu, vhodnou pro diabetiky, obsahující velké množství draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B. Recept Vám překvapivě zabere pouhých 15-30 minut. Recept Patrika Bečváře z nového pořadu Recepty pro radost, TV Paprika.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 gvepřové panenky
150 gtopinamburu
100 ghlívy ústřičné
50 grukoly
50 gmásla
10 gkapary
100 mlsmetany
2 ksvětvičky tymiánu
1 ksstroužek česneku
2 lžíceoleje
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku očistíme od blan, dvě větvičky tymiánu, stroužek česneku a kapary nakrájíme na jemno
2. Ve slané vodě uvaříme topinamburu, měkký slijeme a rozmixujeme s máslem, dochutíme solí a pepřem
3. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme
4. Na pánvičku dáme 2 lžíce oleje, poté panenku zprudka opečeme z každé strany 2-3 minuty a vyndáme
5. Na stejné pánvičce opečeme hlívu ústřičnou s lžící kapar, česnekem a tymiánem, zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem
6. Porce panenky servírujeme na lůžku z čerstvých listů rukoly dochucených omáčkou z výpeku, spolu s topinamburovým pyré.

Poznámka:

Zdroj: Recepty pro radost, TV PaprikaČlánek k receptu: Luxusní menu přímo na Váš stůl – Recepty pro radost s Markétou a Patrikem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy