REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bok grilovaný v exotické salse, servírovaný s kokosovou rýží a fazolemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kořeněném nálevu povařený vepřový bok, grilovaný, potíraný exotickou marinádou, servírovaný s kokosovou rýží a červenými fazolemi.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
1 kgvepřového boku vcelku s kůží
Várka na uvaření boku:
4 ksbobkového listu
4 kschilli papričky
3 ksbadyánu
2 ksskořice
1 kscitrónové trávy nasekané nahrubo
1 lžičkařímského kmínu
voda
sůl
Na marinádu:
2 lžičkyřímského mletého kmínu
50 mlsweet chilli omáčky
2 kslimetky
1 kspomeranče
třtinový cukr
olivový olej
sůl
Na kokosovou rýži:
200 grýže arborio
200 gčervených fazolí vařených
200 mlkokosového krému
kuřecí vývar na podlití
čerstvý koriandr
olej

Postup:

1. Vepřový bok naporcujeme na hrubé kostky a společně s kořením uvaříme ve vodě doměkka, ale tak, aby maso drželo pohromadě
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu smícháme
3. Maso přendáme na rozpálený rošt grilu a za občasného potírání marinádou ho grilujeme doměkkaPříprava kokosové rýže
1. Rýži arborio opečeme zvolna na oleji, zalijeme kokosovým krémem a vývarem
2. Za stálého míchání vaříme zvolna na skus, tekutinu doléváme dle potřeby a nezapomeneme ji osolit
3. Na závěr vmícháme fazole a přidáme trhaný koriandr.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy