Restovaná játýrka se slaninou, cibulí, feferonkami a vínem.
Ingredience:
600 g | vepřových jater |
150 g | cibule |
100 g | sádla |
40 g | slaniny |
40 g | hladké mouky |
4 ks | feferonek |
2 ks | stroužků česneku |
1,5 dl | vody nebo vývaru |
1 dl | bílého vína |
paprika | |
sůl |
Postup:
1. Játra nakrájíme na kostky nebo proužky
2. Na rozehřáté pánvi se sádlem orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme játra a zprudka opečeme
3. Játra zaprášíme moukou, přidáme feferonky a česnek, obojí nakrájené na nudličky
4. Posypeme paprikou, podlijeme bílým vínem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka
5. Nakonec osolíme.
– Játra solíme vždy až nakonec, jinak by byla tvrdá!