REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra od Balatonu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Restovaná játýrka se slaninou, cibulí, feferonkami a vínem.


Ingredience:
600 gvepřových jater
150 gcibule
100 gsádla
40 gslaniny
40 ghladké mouky
4 ksfeferonek
2 ksstroužků česneku
1,5 dlvody nebo vývaru
1 dlbílého vína
paprika
sůl

Postup:

1. Játra nakrájíme na kostky nebo proužky
2. Na rozehřáté pánvi se sádlem orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme játra a zprudka opečeme
3. Játra zaprášíme moukou, přidáme feferonky a česnek, obojí nakrájené na nudličky
4. Posypeme paprikou, podlijeme bílým vínem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka
5. Nakonec osolíme.

Doporučení:

– Játra solíme vždy až nakonec, jinak by byla tvrdá!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy