Na pánvi zprudka opečená, v mouce obalená okořeněná játra, servírovaná spolu s orestovanou zeleninou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | vepřových jater |
3 ks | papriky |
3 ks | rajčata |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžička | cukru |
hladká mouka | |
tymián | |
vývar | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Játra očistíme, omyjeme, osušíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji
2. Vyjmeme je a do výpeku přidáme na plátky nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, protlak, cukr, česnek, tymián a restujeme pět minut
3. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, vrátíme játra, ta prohřejeme.
Podáváme s pečivem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika