REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra po srbsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečená, v mouce obalená okořeněná játra, servírovaná spolu s orestovanou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvepřových jater
3 kspapriky
3 ksrajčata
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžičkacukru
hladká mouka
tymián
vývar
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Játra očistíme, omyjeme, osušíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji
2. Vyjmeme je a do výpeku přidáme na plátky nakrájenou cibuli, papriku, rajčata, protlak, cukr, česnek, tymián a restujeme pět minut
3. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, vrátíme játra, ta prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy