REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy s vepřovými játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy z vepřových jater, anglické slaniny, žampionů, červené masité papriky, cibule a cukety, opečené na pánvi, servírované posypané orestovaným pórkem. Uvedená dávka v receptu je na 8 špízů kolem 20 cm.


Ingredience:
500 gvepřových jater
200 ganglické slaniny
200 gžampionů
2 ksčervené masité papriky
2 kscibule
1 kscukety
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Játra nakrájíme na kostky a zabalíme do plátku anglické slaniny
2. Na špejli střídavě napichujeme kousky jater zabalených ve slanině, půlky žampionů, kolečka cukety a cibule, čtverečky papriky
3. Špízy smažíme na oleji ze všech stran
4. Ve výpeku orestujeme na kolečka nakrájený pórek 5. Špízy na talíři osolíme, opepříme, ozdobíme orestovaným pórkem a podáváme třeba s hranolky.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy