REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra dušená na cibulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kousky pokrájená játra dušená v hustší hnědé omáčce.


Ingredience:
750 gvepřových jater
120 gcibule
60 gtuku
40 ghladké mouky
15 gsoli
1 gmletého černého pepře
1 gkmínu
0,5 lvody

Postup:

1. Játra zbavíme žilek, opláchneme a nakrájíme na větší kousky
2. Na polovině tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli
3. Do cibule přidáme játra, která za stálého míchání orestujeme
4. Přidáme mletý pepř a kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání doměkka
5. Měkká játra vyjmeme a uchováme v teple
6. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání provaříme nejméně 20 minut
7. Omáčku procedíme na játra, znovu krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy